De kathedrale basiliek van St.-Jan te ’s-Hertogenbosch

Onder dit menu vind je werk, dat (nog) niet gepubliceerd is.
Sommige spelen zich af in Den Bosch.
Siegfried is geweigerd door Hollands Maandblad. Ik ontving wel een verzoek om dan maar abonnee te worden. Een docente (taalbeheersing) van mij had me geadviseerd het stuk op te sturen naar een tijdschrift of iets dergelijks. Natuurlijk koos ik het verkeerde blad, anders was het vast wel gepubliceerd. Ik heb geen moeite meer gedaan het toch gepubliceerd te krijgen. Het is wel een aardig stuk, hoor.

HM lees ik in de bibliotheek. Ik heb al een duur abonnement op een krant. Af en toe koop ik het los, bij Heinen, die weer open is gelukkig. De enige erkende boekhandel in Den Bosch, waar ik ook gewoon binnenloop om boeken te besnuffelen.
Maar HM moet blijven, ik lees het maandblad graag.

Een oude viool (naar een tekst van G.K. van het Reve) is ooit geschreven om opgevoerd te worden, tijdens een kerstviering op een school, waar ik ooit werkte. Bij gebrek aan spelers en ook collega's weigerden mee te werken - wie wil er nou tijdens zo'n bespottelijke en verplichte kerstviering voor aap staan? - is het door mij voorgelezen, terwijl een overigens zeer begaafde leerling er viool bij speelde. Dat was leuk. Ik kan namelijk best wel goed voorlezen. Ik heb ook een goede stem, zeggen ze. Er zijn leerlingen die beweren dat ik mijn stem aan de Efteling geleend heb om de sprookjesboom in te spreken. Mijn ontkenning geloven ze niet.

Schiller in Marbach is ontstaan tijdens een internationale uitwisseling. Ik wilde even weg en koos voor Marbach, dat niet ver verwijderd is van Stuttgart/Esslingen.